Ο εξωστρεφής προσανατολισμός αποτελεί για τον Δήμο Πηνειού επιλογή ανάπτυξης. Ο Δήμος για άλλη μια φορά, σε διάστημα ολίγων μηνών, ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών αποσπώντας διακρίσεις στα πλαίσια του Πανελλήνιου διαγωνισμού «security & fire».
Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Η διάκριση αυτή, δικαιώνει την εξωστρέφεια που αναπτύσσει ο Δήμος μας και στην οποία επενδύουμε. Είμαστε ταγμένοι στην υπηρεσία του Δημότη με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε όλους τους τομείς. Κάθε διάκριση του Δήμου Πηνειού είναι επιτυχία των δημοτών μας, είναι δική τους νίκη από την οποία ως Δημοτική Αρχή παίρνουμε δύναμη και συνεχίζουμε για το καλύτερο. Συγχαίρω την ομάδα εργασίας και ιδιαίτερα την επικεφαλής, την Διευθύντρια Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Πετροπούλου, που εργάστηκαν και εργάζονται αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά, πανελλαδικά, τον Δήμο Πηνειού. Συγχαίρω επίσης και την Εθελοντική Ομάδα Δασοπυρόσβεσης «Ο Πηνειός» που εκφράζει την αλληλεγγύη της μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά της».
Η Διευθύντρια Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μαρία Πετροπούλου, δήλωσε:
«Ο Δήμος Πηνειού σε συνέχεια της υποβολής προτάσεων προς βράβευση και μετά την 4η θέση που κατέλαβε πανελλαδικά στην Καλή Διακυβέρνηση ( Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας ), βραβεύεται και πάλι στα πλαίσια του Πανελλήνιου διαγωνισμού «security & fire». Ο Δήμος συμμετείχε στις εξής δύο κατηγορίες όπου και απέσπασε σημαντικές διακρίσεις:
1. Στην κατηγορία Τοπική Αυτοδιοίκηση με θέμα υποψηφιότητας: Φύλαξη εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού Γαστούνης Βαρθολομιού λαμβάνοντας την θέση Highly Commended
2. Στην κατηγορία Εθελοντικές ομάδες με θέμα Συνεργασία Δήμου με την Εθελοντική Ομάδα “ Ο ΠΗΝΕΙΟΣ” λαμβάνοντας τη θέση silver».
Τα Security & Fire Awards 2021 είναι τα βραβεία που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν: τις βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση της ασφάλειας και ελέγχου εγκαταστάσεων, χώρων και μέσων τις βέλτιστες πρακτικές ή και υπηρεσίες πυρόσβεσης και έκτακτης ανάγκης από επιχειρήσεις, οργανισμούς (δημόσιους & ιδιωτικούς), δημόσιους φορείς και παρόχους σχετικών υπηρεσιών οι οποίες συμβάλλουν στην ασφάλεια εγκαταστάσεων, χώρων και μέσων.