Με ένα ηλεκτρικό κρεβάτι νοσοκομειακού τύπου, που παραχώρησε το ΚΕ.ΠΕ.Π Λεχαινών  είναι ήδη εξοπλισμένο το Ειδικό Νηπιαγωγείο Δήμου Πηνειού, που φιλοξενείται  στο Καρδιακαύτι.

Υπενθυμίζεται ότι το Ειδικό Νηπιαγωγείο το μοναδικό στον Κάμπο Ηλείας, λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2021 με πρωτοβουλίες του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου και του τότε Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ν.  Κλάδη.

Το συγκεκριμένο κρεβάτι κρίθηκε απαραίτητο για τη λειτουργία της δομής και τις ανάγκες των παιδιών και η Διεύθυνσή της απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής  κ. Σίμωνα Μάλλιαρη για τα περαιτέρω. Ο κ. Μάλλιαρης στις αρχές της περασμένης  εβδομάδας, αφού ενημέρωσε τον Δήμαρχο και τον άμισθο Διευθυντή του Γραφείου του κ. Γ.Καραστέργιο, απέστειλε σχετικό αίτημα στον πρόεδρο του ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (παράρτημα Κοινωνικής φροντίδας-υποστήριξης ΑμΕΑ Λεχαινών ), κ. Νίκο Σταθακόπουλο.

Η ανταπόκριση του προέδρου ήταν άμεση και την περασμένη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου το αίτημα έγινε πράξη. Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, συνοδευόμενος από τον κ. Σ. Μάλλιαρη και τον κ. Γ. Καραστέργιο μετέβησαν στο ΚΕ.ΠΕ.Π Λεχαινών για την παραλαβή του ηλεκτρικού κρεβατιού νοσομειακού τύπου, από εργαζόμενους της δομής.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Το Ειδικό Νηπιαγωγείο, παιδαγωγικός χώρος αμοιβαίας αποδοχής και αγάπης, με τους αξιόλογους εκπαιδευτικούς, έχει ιερή αποστολή να εντάξει  στην κοινωνία παιδιά που θα καθορίζουν το μέλλον του τόπου. Είμαστε δίπλα στους γονείς και τους νηπιαγωγούς που δίνουν αγώνα για την εξελικτική πορεία των παιδιών. Ευχαριστώ τον πρόεδρο του ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΔΕ Νίκο Σταθακόπουλο για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σίμωνα Μάλλιαρη για την παραχώρηση του  ηλεκτρικού κρεβατιού νοσοκομειακού τύπου»

Ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Σίμων Μάλλιαρης, δήλωσε: «Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο και τον άμισθο Διευθυντή του Γραφείου του Γιώργο  Καραστέργιο που στήριξαν το αίτημά προς το ΚΕ.ΠΕ.Π. Λεχαινών.  Η ευαισθητοποίηση και ανταπόκριση του προέδρου του κ. Νίκου Σταθακόπουλου ήταν άμεση και τον ευχαριστώ και εκ μέρους των νηπιαγωγών»