Νέα εποχή διανύει ήδη  το Λαογραφικό Μουσείο Αγίας Μαύρας ,  μετά τις σημαντικές για την λειτουργία του αποφάσεις που έλαβε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος.

Το Μουσείο  το τελευταίο διάστημα  αποτελεί σχεδόν καθημερινά, πόλο έλξης για  μαθητικές κοινότητες  του Δήμου Πηνειού και των όμορων Δήμων.

Μαθητές και μαθήτριες από το  Ε Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας  βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη  στο Μουσείο όπου  εκθέτονται δεκάδες αντικείμενα στον θεματικά διαμορφωμένο εκθεσιακό του χώρο. Εκεί τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγ. Μαύρας κ. Γ. Σταθόπουλος.

Ο  κ. Ανδρέας Μαρίνος απευθυνόμενος προς τους επισκέπτες του Μουσείου δήλωσε: “Σας καλωσορίζουμε στο χώρο που αναβιώνει κομμάτι της ιστορίας και των παραδόσεων του τόπου μας. Το Λαογραφικό Μουσείο Αγίας Μαύρας, ένα από τα τέσσερα Λαογραφικά του Δήμου μας, παρουσιάζει τον παραδοσιακό Πολιτισμό που κυριαρχούσε στην περιοχή μας τον περασμένο αλλά και προπερασμένο αιώνα. Καταγράφει τους τρόπους που οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας αντιμετώπισαν τις βασικές βιοτικές ανάγκες τους αλλά και πως λειτουργούσε η κοινωνική και πνευματική ζωή της εποχής. Τα αντικείμενα που βλέπετε, είναι ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας που δώρισαν συντοπίτες μας και δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματά σας για το περιβάλλον που μεγάλωσαν προηγούμενες γενιές”.

Επίσης ο κ. Μαρίνος αναφέρθηκε και στο Λαογραφικό Μουσείο στη Σιμίζα το οποίο θα ξεκινήσει επίσημα τη λειτουργία του τις επόμενες μέρες.

Ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος  ξενάγησε στους ολοκάθαρους και τακτοποιημένους χώρους τους μικρούς επισκέπτες και τους δασκάλους τους και απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες των παιδιών, που δεν ήταν λίγες. Μετά το τέλος της ξενάγησης ο κ Βασιλόπουλος δήλωσε: «Οι μαθητές και μαθήτριες είχαν  μία ευχάριστη γνωριμία με την τοπική ιστορία, την παράδοση του τόπου κατά την διάρκεια των διαφόρων εκφάνσεων της ζωής των κατοίκων».