Πρωταθλητής στην Ανακύκλωση αναδείχθηκε ο Δήμος Πηνειού αφού η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο Δήμο Πηνειού για το έργο στους μπλε κάδους.

Για το θέμα αυτό ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:

«Ο Δήμος Πηνειού αναδεικνύεται πρωταθλητής στην ανακύκλωση τα οφέλη της οποίας είναι πολύ περισσότερα από τα προφανή, που είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας. Και ως Δήμος έχουμε ως στόχο η ανακύκλωση να γίνει μέρος της καθημερινότητας όλων των πολιτών. Η δημοτική αρχή εμπιστεύεται τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Νίκο Μαφρέδα που διαθέτει εξαιρετική εμπειρία και δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να μην υπάρχουν προβλήματα καθαριότητας. Ο δήμος έχει εξασφαλίσει τις συνθήκες εκείνες ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη. Έχουμε δεσμευτεί να επιτελέσουμε ένα σπουδαίο έργο και θα το πετύχουμε. Έχουμε την αγάπη του Θεού και την εντολή του λαού. Και θα ανταποκριθούμε και στα δύο»
«Εκτίθεται η αντιπολίτευση»

Επίσης ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος με αφορμή αναρτήσεις στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που προσπαθούν να πείσουν ότι «δεν υπάρχει καθαριότητα» δήλωσε:
«Επιτρέψτε μου να αναφερθώ και στην αντιπολίτευση που δυστυχώς δεν έχει ανάστημα ευθύνης. Στην αντιπολίτευση έχουμε και τσιλιαδόρους και συκοφάντες. Ανθρώπους που βρίσκουν κάποια λεπτομέρεια για να την κάνουν θέμα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Με την στάση τους ζημιώνουν τον Δήμο και εκτίθενται. Η αντιπολίτευση που δεν διαθέτει όπως προανέφερα ανάστημα ευθύνης, θα έπρεπε να συνδημιουργεί με την συμπολίτευση η οποία σήμερα είναι συμπαγής και θα οδηγήσει το Δήμο Πηνειού στην πρόοδο. Ας είναι! Τα καλύτερα έρχονται. Και πολύ σύντομα έρχεται και η ανακοίνωση των καλύτερων για τον Δήμο μας. Εμείς δεσμευόμαστε ότι σε πολύ λίγα χρόνια θα κάνουμε πολύ περισσότερα από εκείνα που δεν έκαναν επί σειρά ετών οι προηγούμενοι».

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Νίκος Μαφρέδας δήλωσε: «Στο Δήμο ήρθα για να προσφέρω με την εργασία μου. Η ανακύκλωση για μένα ήταν ένα στοίχημα. Ξεκίνησε το 2015 και με έντονη προσωπική μου προσπάθεια και την συνδρομή των συνδημοτών μας, ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών και των κληρικών, η ανακύκλωση έφθασε πολύ ψηλά. Έτσι πριν από λίγες μέρες ο Δήμος Πηνειού απέσπασε από την ΕΕΑΑ διάκριση για το έργο στην ανακύκλωση. Να σκεφθείτε ότι την προηγούμενη εβδομάδα στείλαμε 20 τόνους ανακυκλώσιμα υλικά στην Πάτρα. Με την ευκαιρία να πω ότι αν γίνει ο κέντρο μεταφόρτωσης στον Κόροιβο το κόστος θα μειωθεί στο ελάχιστο.

Όσον αφορά την καθαριότητα στο Δήμο μας: πιστεύω ότι ο Δήμος Πηνειού είναι ο πιο καθαρός. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι αιρετοί που πηγαίνουν και φωτογραφίζουν ένα κάδο γεμάτο και την φωτογραφία την ανεβάζουν στο facebook. Έτσι κάνουν κακό στο Δήμο και σε κανέναν άλλον! Όπως κάποιοι άλλοι εσκεμμένα πετούν απορρίμματα έξω από τους κάδους και ίσως οι ίδιοι να φωτογραφίζουν το κατόρθωμά τους! Τους καλώ να εγκαταλείψουν αυτή τη ρυπαρή τακτική.
Τέλος οφείλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο γιατί μας έχει αφήσει να αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες προς όφελος των δημοτών μας.»