Την αλλαγή του καθεστώτος εργασίας των Σχολικών Τροχονόμων, από εθελοντική προσφορά που ισχύει σήμερα, σε σχέση εξαρτημένης εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία, θα ζητήσει ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο οποίος προσκαλεί τους 6 συναδέλφους του Δημάρχους της Ηλείας να διεκδικήσουν με κοινή επιστολή τους το συγκεκριμένο δίκαιο αίτημα.

Οι  8 Σχολικοί Τροχονόμοι του Δήμου Πηνειού , που καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, φροντίζουν για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στις σχολικές μονάδες τους, για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια ζωής του θεσμού, παρέλαβαν από τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο, τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εύρυθμη εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Ειδικότερα στους σχολικούς τροχονόμους ο Δήμαρχος εξασφάλισε και παρέδωσε: αδιάβροχο-αντιανεμικό μπουφάν, γάντια, καπέλο, υποδήματα, ομπρέλα και γιλέκο αντανακλαστικό.

Παρόντες στην διαδικασία παραλαβής, ήταν ο αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Δημ. Βασιλόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σίμος Μάλλιαρης, οι οποίοι εξήραν το σπουδαίο έργο των Σχολικών Τροχονόμων και χαρακτήρισαν δίκαιο το αίτημα του Δημάρχου Πηνειού.

«Ντροπή τα 173 ευρώ!»

Ειδικότερα ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος  απευθυνόμενος στους σχολικούς τροχονόμους  δήλωσε: «Επιτελείτε σημαντικό έργο, καθώς ο θεσμός του Σχολικού Τροχονόμου συμβάλλει στην ασφαλή μετάβαση και αποχώρηση των μαθητών προς και από τις σχολικές μονάδες. Οι υπηρεσίες που προσφέρετε και οι 8  σχολικοί  τροχονόμοι είναι πολύτιμες. Μακάρι να μπορούσα να αλλάξω το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις σχέσεις εργασίας σας. Επειδή όμως έχω πείσμα και θέληση να διεκδικώ, θα αγωνιστώ ώστε να δούμε πώς θα μπορέσουμε να πείσουμε την Πολιτεία ώστε να αποκαταστήσει εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά τους σχολικούς τροχονόμους. θα ζητήσουμε ώστε το έργο το δικό σας να εξομοιωθεί με μια τετράωρη εργασία και αυτή θα είναι η πρόταση η δική μου προς την υφυπουργό Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου. Μάλιστα θα ενημερώσω σχετικά και τους 6 συναδέλφους μου Δημάρχους στην Ηλεία ώστε προς την κατεύθυνση αυτή να κινηθούμε όλοι μαζί. Τα 173 ευρώ που λαμβάνετε, είναι ντροπή! Και είναι απαράδεκτο να είστε ανασφάλιστοι εσείς που κάθε πρωί και μεσημέρι φροντίζετε για την ασφάλεια των παιδιών μας».

«Ο Μαρίνος μας στηρίζει»

Εκ μέρους των σχολικών τροχονόμων, τις ευχαριστίες του στον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σίμο Μάλλιαρη και τον αναπληρωτή Δήμαρχο και πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημ. Βασιλόπουλο, εξέφρασε ο εκπρόσωπος των Σχολικών Τροχονόμων κ. Χρήστος Συλλαϊδής: «Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο που ικανοποίησε ένα αίτημά μας και αποδεικνύει ότι μας στηρίζει. Είναι ο πρώτος Δήμαρχος που το κάνει! Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο Παιδείας Σίμο Μάλλιαρη αλλά και τον Δημήτρη Βασιλόπουλο γιατί είναι ο μοναδικός αυτοδιοικητικός που χρόνια τώρα μας στηρίζει. Αυτός ο εξοπλισμός που σήμερα παραλάβαμε είναι απαραίτητος».