Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου συνεχίζεται το έργο καθαρισμού και διανοίξεων ρεμάτων εντός οικισμών. Το έργο καθαρισμού χρηματοδοτείται από τον Δήμο Πηνειού.
Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι τόσο η αντιπυρική όσο και αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου με στόχο την ασφάλεια των Δημοτών. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πάντα κοντά και οι βροχοπτώσεις δεν είναι μακριά.
Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε ο καθαρισμός ρεμάτων. Προχθές έγινε καθαρισμός του ρέματος στη γέφυρα Λυγιάς ενώ ήδη ξεκίνησε καθαρισμός ρέματος στο Βαρθολομιό. Το συγκεκριμένο ρέμα εκτείνεται από τις γραμμές στο Πάρκο ΟΣΕ έως το τέλος των σιδηροδρομικών γραμμών στη διασταύρωση με το δρόμο προς την κοινότητα της Δήμητρας.(Βόρεια του Κοιμητηρίου του Βαρθολομιού).
Τις διαδικασίες καθαρισμών και διανοίξεων των ρεμάτων εποπτεύει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Μαφρέδας.
“Ο δήμαρχος ανέλαβε πρωτοβουλία για καθαρισμό και διάνοιξη ρεμάτων με στόχο την ασφάλεια των δημοτών μας. Όλες οι εργολαβίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας και της καθημερινότητας των πολιτών”, τονίζει ο κ. Μαφρέδας.