Ο κ. Γιώργος Παναγούλιας, αναπληρωτής Δήμαρχος και αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Πηνειού, απαντώντας στον κ. Διονύση Γεωργόπουλο, δήλωσε:

«Επειδή η μισή αλήθεια ισοδυναμεί με ολόκληρο ψέμα, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε στους δημότες την πραγματικότητα σχετικά με την αλλαγή έδρας του ΦοΔΣΑ. Έτσι θα αποκαλυφθεί για πολλοστή φορά, η εξακολουθητική τακτική της στείρας και καταστροφικής αντιπολίτευσης που ασκείτε σε βάρος του Δήμου Πηνειού
1/ Η έδρα του ΦοΔΣΑ στη Γαστούνη, ήταν απλά διακοσμητική, δηλαδή μόνο στα χαρτιά και δίχως ουσιαστικές λειτουργίες.
Οι αίθουσες των Γραφείων που είχαν παραχωρηθεί στον ΦοΔΣΑ, άνοιγαν μόνο στις συνεδριάσεις , ενώ οι σύμβουλοι του Προέδρου του Φορέα ουδέποτε λειτούργησαν στην έδρα του Δήμου Πηνειού ,όπως ακόμα και επί προηγούμενης Δημοτικής Αρχής όταν μάλιστα ο σημερινός κατήγορος κ. Διον. Γεωργόπουλος, ήταν αντιδήμαρχος.
Και φέρετε μεγάλη ευθύνη γιατί και δεν το επιδιώξατε τότε, αλλά και γιατί το απαιτείτε σήμερα «νίπτοντας τας χείρας σας» ως άλλος Πόντιος Πιλάτος.
2/ Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Πηνειού υποστήριζε τη λειτουργία του ΦοΔΣΑ χωρίς όφελος για τον Δήμο και τους δημότες μας.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή ζήτησε από τον Φορέα να υπάρξει μείωση των εισφορών του Δήμου μας της τάξης των 18.000 ευρώ (6.000 ευρώ κατ΄έτος) ως αντιστάθμισμα για την ταμειακή διαχείριση, διευκρινίζοντας ότι το ποσό αυτό δεν αφορά αμοιβή υπαλλήλων αλλά αποζημίωση του Δήμου από τον δαπανόμενο χρόνο των τριών υπαλλήλων του, οι οποίοι αποσπώνταν από τα κύρια καθήκοντά τους.
Η απάντηση του ΦοΔΣΑ στο δίκαιο αίτημά μας, ήταν αρνητική.
Αν εσείς είχατε ειδικούς και δικούς σας λόγους να διατηρείτε την έδρα στο Δήμο μας, δεν το γνωρίζουμε.
Από τη σημερινή Δημοτική αρχή, κρίθηκε ότι δεν υφίσταται λόγος ο ΦοΔΣΑ να κατέχει έδρα στη Γαστούνη.
3/ Επιπλέον , επειδή ως συνήθως αγνοείτε πολλά, οφείλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι σύμφωνα με τον Ν. 4674/20 (άρθρο 93 παρ. 3 ) «διευρύνεται πέραν του δήμου της έδρας του Συνδέσμου, η εξυπηρέτηση ταμειακής διαχείρισης του Συνδέσμου από οποιαδήποτε ταμειακή υπηρεσία ενός εκ των μελών του».
Ευχόμενοι «Καλή Ανάσταση», σας απευθύνουμε έκκληση να σταματήσετε την μικρόψυχη και μηδενιστική πολιτική σας που παραπληροφορεί σκόπιμα τους συνδημότες μας προσφέροντας έτσι κακές υπηρεσίες στον τόπο μας».