Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ΔΣ στη Γαστούνη, σύσκεψη με την συμμετοχή των Ηλείων βουλευτών με θέμα την επί σειρά ετών κοινωνική εκκρεμότητα που  αφορά αφ’ ενός τις προσφυγικές εκτάσεις (που δεν εντάχθηκαν στο Ν.1080/80)   και αφ’ετέρου το θέμα των εκτάσεων στον οικισμό της παραλίας της Γλύφας.

Η σύσκεψη με την συμμετοχή των Βουλευτών, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δημάρχου κ. Αν. Μαρίνου, κ. Διον. Αυγερινοπούλου, κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου (ΝΔ) , κ. Διονύση Καλαματιανού (ΣΥΡΙΖΑ) και κ. Μιχάλη Κατρίνη (επικεφαλής ΚΟ ΠΑΣΟΚ), πραγματοποιήθηκε με αφορμή το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το Φθινόπωρο και βάσει του οποίου η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας σε ακίνητα του Δημοσίου που έχουν καταπατηθεί από ιδιώτες.

Μαρίνος: Επιδιώκουμε δίκαιη λύση

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος τόνισε ότι ο Δήμος επιθυμεί να δώσει με νομοθετική ρύθμιση οριστική και δίκαιη λύση στο χρόνιο και μείζον θέμα, λύση που να ικανοποιεί την Κοινωνία, τον Δήμο και το Δημόσιο. «Είναι αδικία 100 χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή να υπάρχουν εκκρεμότητες με τους πρόσφυγες! Οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι να αναλάβουν πρωτοβουλία ώστε να δοθεί λύση και αυτή  μπορεί να επιτευχθεί με αναβίωση του Ν.1080/80 αφού πρώτα αυτός βελτιωθεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και συνέχισε: «Η Δημοτική Αρχή ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του τόπου και επιπλέον για το συγκεκριμένο θέμα επιδιώκει λύση συμφέρουσα και για το Δήμο αλλά κυρίως για τους ανθρώπους της περιοχής που έχουν εγκατασταθεί στη Γλύφα».

Οι βουλευτές από την πλευρά τους  με τις τοποθετήσεις τους απέδειξαν ότι έχουν τη διάθεση να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα, να δημιουργήσουν διακομματικό μέτωπο και  να δοθεί επιτέλους λύση σε αυτό το χρόνιο και μείζον πρόβλημα που μένει σε εκκρεμότητα εδώ και 100 χρόνια! . Ο Δήμος Πηνειού θα ετοιμάσει σχετικό φάκελο που θα αποτελέσει τον «οδικό χάρτη» των ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν στο εξής. Ακόμη αποφασίστηκε οι βουλευτές με τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Μαρίνο να επισκεφθούν τις επόμενες μέρες τον αν. υπουργό Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσα και τον υφ. Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλο ώστε να ασκηθεί πίεση για το θέμα.

Να τονισθεί ότι από όλους τους παρισταμένους έγιναν λεπτομερείς και ουσιαστικές τοποθετήσεις με αποτέλεσμα να αποκομίσουν καθαρή εικόνα για το μείζον θέμα οι βουλευτές.

Παρόντες στη σύσκεψη που διήρκησε περίπου δύο ώρες ήταν: οι Βουλευτές κ. Διον. Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Νικολακόπουλος (ΝΔ) , Διονύσης Καλαματιανός (ΣΥΡΙΖΑ) και Μιχάλης Κατρίνης (επικεφαλής ΚΟ ΠΑΣΟΚ), ο πρώην βουλευτής κ. Γ. Κοντογιάννης, ο Γεν. γραμματέας του Δήμου κ. Στάθης Στεφανόπουλος, ο πρ. δήμαρχος κ. Κων. Λούρμπας, ο πρόεδρος της ΤΚ Λυγιάς κ. Γ. Τσεκούρας, ο κ. Νίκος Γιαλαμάς μέλος του ΤΣ Λυγιάς, ο πρ. γραμματέας της Κοινότητας Λυγιάς κ. Ανδρέας Μουρτζίνης, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαφρέδας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Άγγελος Μπράτης, οι ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου Πηνειού νομική σύμβουλος κ. Αγγελική Λιόση και ο τοπογράφος μηχανικός κ. Αντώνης Γιαννικόπουλος, εκπρόσωποι του έντυπου και ηλεκτρονικού τοπικού Τύπου καθώς  και εκπρόσωποι κατοίκων και οικιστών της Γλύφας.