Στο μήνυμά του για την 201η Επέτειο  από την Εθνική Παλιγγενεσία, ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Μηνύματα πίστης, ελπίδας, ενότητας και εθνικής αυτοπεποίθησης εκπέμπονται από τη μεγάλη διπλή γιορτή του Έθνους, που τιμούμε με σεβασμό.

Η 25η Μαρτίου, είναι ημέρα αγαλλίασης και τιμής για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη στη συνείδησή μας με την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και τον Αγώνα για την Ελευθερία, υπό τη σκέπη της Θεοτόκου ως Υπερμάχου Στρατηγού.

Τιμούμε τον πρωτεργάτη και οραματιστή του Έπους του 1821 οπλαρχηγό Γεώργιο Σισίνη, που ύψωσε το χριστιανικό και πατριωτικό λάβαρο της Επανάστασης από τη Γαστούνη, τόπος ηρωικών μαχών με κορυφαία εκείνη του Βαρθολομιού που άφησε το ανεξίτηλο αποτύπωμά της στην Ιστορία.

Σήμερα, μετά την παγκόσμια περιπέτεια της πανδημίας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πόλεμο με τεράστιο ανθρωπιστικό και οικονομικό κόστος. Σε αυτή τη συγκυρία η ενότητα και η αλληλεγγύη είναι στοιχεία καθοριστικής σημασίας, αφού αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της πολυπόθητης Ειρήνης. Αυτό το υψηλής έννοιας αγαθό είναι προϋπόθεση για την δημιουργία κατάλληλου υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τη νέα γενιά, για τα παιδιά μας.

Η Ειρήνη είναι φωτεινός μονόδρομος για την  ανάπτυξη και την  πρόοδο, για την οικοδόμηση του αύριο από νέους ανθρώπους.

Η σημερινή 201η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 ας γίνει αφετηρία συλλογικού αγώνα για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Είναι χρέος και καθήκον μας!»