Το  3ο Δημοτικό Σχολείο Γαστούνης επισκέφθηκε νωρίς το πρωί ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, καθώς στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική δομή εφαρμόζεται το αθλητικό πρόγραμμα «Τρίποντα στα σχολεία» που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με την απόλυτη στήριξη του Δήμου Πηνειού και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης όλης της χώρας για το τρέχων σχολικό έτος.

Ο Δήμαρχος λίγο πριν την έναρξη του προγράμματος, παρουσία του  Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Νίκου Κλάδη, συνομίλησε με τον Διευθυντή του Δημοτικού κ.Τάκη Πανουτσόπουλο και τους εκπαιδευτικούς και ξεναγήθηκε στο εσωτερικό του σχολείου το οποίο αποτελεί κόσμημα για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ανταποκρινόμενος με ιδιαίτερη χαρά σε κάλεσμα των μαθητών, συμμετείχε για λίγα λεπτά  σε μάθημα καλαθοσφαίρισης, ενώ δεν δίστασε να δοκιμάσει την τύχη του στα τρίποντα!

«Η αξία του Αθλητισμού»

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Στηρίζουμε το αθλητικό πρόγραμμα και κάθε αθλητική δραστηριότητα. Τα παιδιά μέσα από τον Αθλητισμό μαθαίνουν  την αξία των κανόνων που εξυπηρετούν την καλή λειτουργία της ομάδας, τον αυτοέλεγχο, τον σεβασμό , τη συνύπαρξη , την ανάληψη ευθύνης μέσα από το ρόλο που αναλαμβάνει ο καθένας στην ομάδα και την ανάπτυξη ηθικής συμπεριφοράς. Συμμετέχουμε με τον Διευθυντή του σχολείου Τάκη Πανουτσόπουλο και τους  εκπαιδευτικούς  στη χαρά των μαθητών και ευχόμαστε στα παιδιά μας πάντα να πετυχαίνουν τρίποντα! »

Ο Διευθυντής του Δημοτικού κ. Τάκης Πανουτσόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ως συμπεριληπτικό σχολείο  πιστεύουμε ότι η ισότιμη συμμετοχή των  μαθητών Ρομά σε ευκαιρίες εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης μαζί με μέτρα στήριξης για την ενεργό εμπλοκή τους σε κοινοτικές, κοινωνικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες είναι κομβικής σημασίας. Έτσι στην εκδήλωση της ΕΟΚ που στηρίζει ο Δήμος Πηνειού, έχουν προσκληθεί και εκπρόσωποι του Κέντρου Κοινότητας: ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Καλαρύτης, η παιδαγωγός  κ. Γιώτα Σπηλιοπούλου και οι διαμεσολαβητές κ.κ. Γιώργος Χαλιλόπουλος και Ασημάκης Κοράκης, καθώς και ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος»

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.  Νίκος Κλάδης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η δράση αυτή είναι μια ευκαιρία για τους μικρούς μαθητές να συναντηθούν με τις αρχές και τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι », να καλλιεργήσουν τάσεις  προς τον Αθλητισμό  και όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες δίνουμε στους μικρούς μαθητές να συναντηθούν με οποιοδήποτε άθλημα, τόσο περισσότερο καλό κάνουμε στα παιδιά μας. Συγχαίρω τον διευθυντή του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς , τον Δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο  και τον αντιδήμαρχο Παιδείας που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια καθώς και το Κέντρο Κοινότητας».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και διευθυντής  πρωτοβάθμιας Σχολικής επιτροπής του Δήμου Πηνειού κ. Σίμος Μάλλιαρης , δήλωσε: «Ο αθλητισμός είναι μια σημαντική εμπειρία που κάθε παιδί πρέπει να βιώσει από μικρή ηλικία και το πρόγραμμα αυτό είναι μια πολύ καλή ευκαιρία. Ο Δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος, ως άνθρωπος που γνώρισε τον αθλητισμό εκ των έσω, στηρίζει αυτές τις προσπάθειες».