ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΥ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΡΙΝΟΥ

Τραγανό: Επιχείρηση καθαρισμού του F-104

-Για πρώτη φορά από την ημέρα που τοποθετήθηκε

Επιχείρηση καθαρισμού του μαχητικού αεροσκάφους που βρίσκεται στην Πλατεία Δημαρχείου του Τραγανού πραγματοποιήθηκε το πρωί με την ουσιαστική συμβολή πληρώματος και οχήματος που διέθεσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών.

«Το μαχητικό από την ημέρα που τοποθετήθηκε στην πλατεία δεν έχει καθαριστεί…», πληροφορήθηκε πριν από μέρες από κάτοικο του Τραγανού  ο διευθυντής του Γραφείου του Δημάρχου κ. Γιώργος Καραστέργιος και με  την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου, επικοινώνησε με τον Διοικητή της ΠΥ Λεχαινών Αντιπύραρχο κ. Θεόδωρο Λεβέντη από τον οποίο ζήτησε την συνδρομή οχήματος για τον καθαρισμό του μαχητικού που αποτελεί τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή του Τραγανού. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και σήμερα στις 9 το πρωί με την  βοήθεια εργατών καθαριότητας του Δήμου ξεκίνησε η επιχείρηση καθαρισμού  του αεροσκάφους η οποία είχε όμορφη κατάληξη.

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ν. Γεωργόπουλος και Γ. Καραμπίνης ο Διευθυντής του Γραφείου του Δημάρχου κ. Γ. Καραστέργιος και το μέλος του ΤΣ του Τραγανού κ. Τασία Κυπριώτη ευχαρίστησαν τον Διοικητή της ΠΥ Λεχαινών Αντιπύραρχο κ. Θ. Λεβέντη για την διάθεση του οχήματος και το πλήρωμα ( πυροσβέστες  κ. Μουρτζίνη Χρήστο και  κ. Κοτσομήτη  Αθανάσιο).

Για την ιστορία, το F-104G Starfighter , κατασκευάστηκε  για λογαριασμό του Γερμανικού Ναυτικού (ex German Navy 26+79). Πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 25 Απριλίου 1972, ενώ αποσύρθηκε και αποθηκεύτηκε στις 3 Απριλίου 1984.

Το συγκεκριμένο παραδόθηκε στην Πολεμική Αεροπορία στις 11 Σεπτεμβρίου 1984 με 1.626 ώρες πτήσης και ανήκε επιχειρησιακά στην 335 Μοίρα “Τίγρης”. Αποσύρθηκε τον Μάρτιο 1993.

Το μαχητικό που βρίσκεται καθαρισμένο πλέον στην πλατεία, πραγματοποίησε την τελευταία του πτήση από την 116ΠΜ στην 132ΣΜ στις 13/4/1993. Στις 10/3/2004 εγκρίθηκε η διάθεσή του στον τότε δήμο Τραγανού. Από 6/4/2005 ως 6/2005 βρισκόταν στο ΚΕΑ Ελληνικού για συντήρηση και από τον Μάρτιο του 2006 τοποθετήθηκε στο Τραγανό Ηλείας.