Τρεις Γαλάζιες σημαίες, σύμβολα ποιότητας, κυματίζουν πλέον στις πανέμορφες παραλίες του Δήμου Πηνειού, στο Αρκούδι, τις Θίνες Βαρθολομιού και τη Γλύφα.

Την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί, πραγματοποιήθηκαν οι τελετές ανάρτησης των Γαλάζιων σημαιών στις Θίνες και τη Γλύφα αντιστοίχως, παρουσία εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος, του νέου υποδιοικητή της 117 ΠΜ αντισμηνάρχου (Ι) Αβραάμ Καζαντζόγλου, του δημάρχου Πηνειού, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, προέδρων ΤΚ κ.α.
Στην τελετή ανάρτησης στις Θίνες ο κόσμος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα σύντομο αλλά ενδιαφέρων σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τους ναυαγοσώστες.
Αν. Μαρίνος: «Όλοι μαζί»

Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος στον σύντομο χαιρετισμό του, τόσο από τις Θίνες όσο και από τη Γλύφα, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Οι συμπολίτες μας, ο δήμος Πηνειού, η δημοτική αρχή, και εγώ ως δήμαρχος κάνουμε ότι μπορούμε για να είναι πεντακάθαρες οι ακτές των 20 χιλιομέτρων, που δίνουν την ιδιαίτερη ομορφιά στον τόπο μας, ακριβώς απέναντι από την ωραία Ζάκυνθο. Έχουμε μοναδικό προνόμιο και σε αυτό τον τομέα.
Ο Δήμος Πηνειού, Δήμος πλουτοπαραγωγικός, Δήμος με φυσικές ομορφιές, είναι εκείνος που μας δίνει την ευθύνη να διαχειριστούμε τις τύχες του, τις τύχες ενός τόπου με ασύγκριτα πλεονεκτήματα. Και αυτό κάνουμε και το κάνουμε με ιδιαίτερη χαρά.
Είμαστε κοντά στους πολίτες, οι πολίτες στη δημοτική αρχή και έτσι προχωράμε μαζί για να απογειώσουμε τον Δήμο Πηνειού, για να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που έχει και, βεβαίως, είμαστε εδώ σήμερα για να χαρούμε αυτή την κατάκτηση των τριών Γαλάζιων σημαιών, που σημαίνει πολλά και για την οποία έγινε μεγάλη προσπάθεια από όλες τις δημοτικές αρχές και από τη σημερινή, έτσι ώστε οι παραλίες μας να εξασφαλίσουν τα χαρακτηριστικά που πρέπει.
Όλοι μαζί αναρτούμε τη Γαλάζια σημαία και απολαμβάνουμε το φετινό καλοκαίρι στα καταγάλανα νερά του Ιονίου και βεβαίως στις πεντακάθαρες ακτές μας».

Έκκληση για καθαρές ακτές – seatrac
Από την πανέμορφη παραλία της Γλύφας ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος έκανε έκκληση προς τους λουόμενους για καθαρές ακτές αλλά και σεβασμό στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα.
Συγκεκριμένα ο δήμαρχος τόνισε: «Επίσης θέλω να παρακαλέσω όλους σας για το θέμα της καθαριότητας της παραλίας. Είναι αδιανόητο χθες το βράδυ να έχουμε κάνει καθαρισμό της παραλίας και σήμερα ο αντιδήμαρχος Νίκος Μαφρέδας με συνεργάτες του να γεμίζει έξι μεγάλες σακούλες με σκουπίδια. Και μάλιστα όταν η δημοτική αρχή έχει προνοήσει να έχει πολλούς κάδους και οργανικών και ανακύκλωσης. Σας παρακαλώ πάρα πολύ να σεβαστείτε το περιβάλλον, να σεβαστείτε τις ακτές που είναι για όλους μας».
Επιπλέον τόσο ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος όσο και ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού Δημήτρης Βασιλόπουλος, έκαναν έκκληση στους λουόμενους να μην ανεβαίνουν στη ράμπα του seatrac που χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο τα άτομα με κινητικά προβλήματα γιατί προκαλούνται φθορές με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία του seatrac εις βάρος των συνανθρώπων μας που έρχονται να απολαύσουν τη θάλασσα.

Στόχος 4η Γαλάζια σημαία
Ο δήμαρχος Πηνειού και οι συνεργάτες του έχουν ως στόχο όχι μόνο να διατηρήσουν τις τρεις Γαλάζιες σημαίες αλλά και να τις αυξήσουν.
Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Μαρίνος τόνισε:
«Εμείς έχουμε την φιλοδοξία, όχι απλά να κρατήσουμε τις τρεις παραλίες, αλλά να τις αυξήσουμε, γιατί τις αξίζουμε. Αυτό αποτελεί σκοπό και στόχο όλων μας.
Θέλω, λοιπόν, να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τους δημοτικούς συμβούλους, τους αντιδημάρχους, την τοπική κοινότητα Λυγιάς που έχει το προνόμιο να έχει δύο Γαλάζιες σημαίες. Ευχαριστούμε επίσης τους ναυαγοσώστες η παρουσία των οποίων αποτελεί εγγύηση ασφαλούς κολύμβησης στις θάλασσές μας. Έτσι λοιπόν, όλοι μαζί να προχωρήσουμε, όλοι μαζί να δώσουμε μία υπόσχεση ότι θα κοιτάζουμε ο καθένας από την πλευρά του και όλοι μαζί, να διατηρούμε τη θάλασσα καθαρή, να επιδεικνύουμε σεβασμό στο περιβάλλον μας, να αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας, να τον διευκολύνουμε σε ότι μας ζητάει και όλοι μαζί να χαιρόμαστε αυτό το δώρο που έχει κάνει ο Θεός στην περιοχή μας, αυτά τα απέραντα κρυσταλλένια και γαλάζια νερά, απέναντι ακριβώς από την πανέμορφη Ζάκυνθο.
Εύχομαι καλή συνέχεια καλοκαιριού και Καλό Δεκαπενταύγουστο με υγεία και χαρά»