Με ιππήλατη άμαξα, που διέθεσε ο «Ιππικός Όμιλος – Ο Πηνειός» έφθασε ο Άγιος Βασίλης στην Πλατεία Ελευθερίας στη Γαστούνη το Σάββατο βράδυ (18/12), λίγα λεπτά πριν τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου που σηματοδότησε την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Πηνειού.

Την εκδήλωση, που μελωδικά «έντυσε» η ανανεωμένη Φιλαρμονική Γαστούνης, παρά την χαμηλή θερμοκρασία παρακολούθησε πλήθος κόσμου με κυρίαρχη την παρουσία παιδιών τα οποία αφού πέταξαν τα φαναράκια συμμετείχαν σε παιχνίδια με καθοδηγητή το «ξωτικό».
Παρόντες στην όμορφη βραδιά ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο αναπληρωτής δήμαρχος και πρόεδρος ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού κ. Δ. Βασιλόπουλος που διοργανώνει τις εορταστικές εκδηλώσεις, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, o Γ.Γ. του Δήμου κ. Ε. Στεφανόπουλος, η πρόεδρος της ΤΚ κ. Μαρία Μητσοπούλου καθώς και άλλοι πρόεδροι ΤΚ.
Ο Δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους και ειδικά στα παιδιά «καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα», ευχαρίστησε την Φιλαρμονική για την παρουσία της στην εκδήλωση και ανακοίνωσε ότι «σε περίπου ένα μήνα, η θεοσκότεινη Πλατεία Ελευθερίας θα έχει άπλετο φως και το έργο του οδοφωτισμού όλων των δημοτικών διαμερισμάτων θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο»
Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος ευχαρίστησε τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Γιώργο Κολοκατίνη ο οποίος επιμελήθηκε τον Χριστουγεννιάτικο φωτισμό, καθώς και τους εργαζόμενους του Δήμου Πηνειού.

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων
Προσοχή! Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται για COVID.
Κυριακή 19/12-2021, ώρα 7 το βράδυ. Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης
Προβλήθηκε η ταινία: «Οι πέντε θρύλοι», με ελεύθερη είσοδο για παιδιά μεταγλωττισμένη.
Τετάρτη 22/12/2021, ώρα 7 το βράδυ, Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης
Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση με τραγούδια από την ορχήστρα και τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού.
Τετάρτη 29/12/2021, ώρα 7 το βράδυ, Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης,
Προβολή ταινίας «Χριστούγεννα και σία» με ελεύθερη είσοδο.
Τετάρτη 29/12/2021, ώρα 11 το πρωί, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Δήμου Πηνειού-Βαρθολομιό
Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση με δώρα από τον Αι-Βασίλη και αγώνες ποδοσφαίρου ανάμεσα στις Ακαδημίες Γαστούνης και Βαρθολομιού.
Πέμπτη 30/12/2021, ώρα 7 το βράδυ, Βαρθολομιό
Καλαντοδρομία από την πλατεία Αγίου Ιωάννη μέχρι την πλατεία της Παναγίας με κάλαντα και τραγούδια. Άναμμα Φαναράκια. Θα συνοδεύει η Φιλαρμονική Βαρθολομιού και θα παίζει χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Ευλογημένα Χριστούγεννα
Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό