Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

«Εν ανθρώποις ευδοκία»! Τρεις λέξεις που αυτές τις Άγιες μέρες, αφυπνίζουν συνειδήσεις, εμπνέουν αγάπη  και αναδεικνύουν την μοναδική αξία της αλληλεγγύης και  της ανθρωπιάς. Η Γέννηση του Σωτήρος  σπιθοβολά μέσα στο βαθύ σκοτάδι της ηθικοπολιτικής απαξίωσης  και μετατρέπεται σε άπλετο νικητήριο φως.

Σε αυτούς τους ανελέητους καιρούς των δαιμονικών διαθέσεων και των απρόσμενων εξελίξεων, εμφανίζεται το Άστρο της Βηθλεέμ και δείχνει τον φωτεινό δρόμο της φιλαλληλίας και της αλληλοϋποστήριξης.

Η εορτή των Χριστουγέννων μας στέλνει το μήνυμα της ανάγκης για  σύμπραξη κοινωνικών και τοπικών φορέων με την στήριξη της πολιτείας ώστε να συγκροτηθεί ένα μέτωπο όχι ευκαιριακής ελεημοσύνης αλλά  ανιδιοτελούς και συνεχούς προσφοράς στον συνάνθρωπο.

 «Χριστός γεννάται δοξάσατε…»!  Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι ολόψυχα η λαμπρή Δεσποτική εορτή,  να υπερκεράσει τις δυσκολίες που διανύουμε, δίνοντας σε όλους υγεία και ειρήνη, σηματοδοτώντας ένα καλύτερο αύριο, για τον τόπο μας, τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας.

Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα!

Ανδρέας Σπ. Μαρίνος

Δήμαρχος Πηνειού