Ο Δήμος Πηνειού φιλοξενεί στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο το δωρεάν και χωρίς υποκατάστατα θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ που απευθύνεται σε άτομα που έχουν εθιστεί στα ναρκωτικά,  το αλκοόλ, το τζόγο και το διαδίκτυο. Στους 12 μήνες λειτουργίας του προγράμματος τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.

Η κ. Αθανασία Αναγνωστοπούλου θεραπευτικό  προσωπικό  στο ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ δήλωσε: «Το δωρεάν πρόγραμμα θεραπευτικών συναντήσεων, χωρίς υποκατάστατα, έχει ξεκινήσει στο Δήμο Πηνειού εδώ και ένα χρόνο.  Ο Δήμος, μας έχει παραχωρήσει χώρο στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο  στη Γαστούνη όπου με αυστηρή τήρηση του απορρήτου γίνονται ατομικές και ομαδικές συναντήσεις με άτομα που έχουν θέματα εξαρτήσεων , από ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο και διαδίκτυο, νόμιμων ή παράνομων όπως τις διαχωρίζουμε. Στις συναντήσεις μας στη Γαστούνη έρχονται άτομα ή ακόμα και οικογένειες από τον Κάμπο, που δεν έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν προς τον Πύργο. Υπάρχει προσέλευση ατόμων και απλά θα πω ότι μας έχει πλησιάσει και οικογένεια για τα ανήλικα παιδιά της που έχουν εθιστεί στο διαδίκτυο. Με την ευκαιρία να πω ότι ο εθισμός στο διαδίκτυο, μια κρυφή εξάρτηση,  ειδικά την περίοδο της καραντίνας  έλαβε διαστάσεις. Οι συναντήσεις για όλων των ειδών εξαρτήσεων  γίνονται σε εβδομαδιαία βάση. Να σημειωθεί ότι για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα που επαναλαμβάνω είναι δωρεάν,  δεν υπάρχει λίστα αναμονής ».

Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών υπηρεσιών και πρόεδρος του ΝΠ Κοινωνικής Προστασίας –Αλληλεγγύης και Παιδείας κ. Σίμων Μάλλιαρης  δήλωσε: «Η ευαισθησία του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου σε κοινωνικά θέματα είναι γνωστή και δεδομένη . Έτσι είναι χαρά μας που φιλοξενούμε από τον Οκτώβριο του 2021 στο Δήμο Πηνειού το ΚΕΘΕΑ-ΚΥΤΤΑΡΟ ΟΞΥΓΟΝΟ.  Από το Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Γαστούνη προσφέρονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από τις 10 έως τις 15.00 υπηρεσίες ενημέρωσης, συμβουλευτικής, ψυχολογικής υποστήριξης, δωρεάν, χωρίς διακρίσεις, χωρίς λίστες αναμονής, με σεβασμό στο απόρρητο. Οι εξαρτημένοι πρέπει να ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι, έχουν στήριξη. Οι άνθρωποι πίσω από το πρόγραμμα είναι έμπειροι, έμπιστοι και αυτούς τους 12 μήνες έχουν παράξει σημαντικό κοινωνικό έργο».