Ο Δήμος Πηνειού τίμησε και φέτος τους πεσόντες και αγνοούμενους της εθνοκτόνου τουρκικής εισβολής στην Κύπρο στο πλαίσιο της 47ης επετείου μνήμης.
Σαράντα επτά χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα, Τρίτη 20 Ιουλίου, από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός συμπαραστατούμενος από τον αρχιμανδρίτη Φιλάρετο Σπανόπουλο, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή ήρωες, όλοι με καταγωγή από τον Δήμο Πηνειού
Στη Γαστούνη, στο μνημείο της πλατείας Ελευθερίας στις 11 το πρωί, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων στην Κύπρο το 1974. Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός τιμής και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο, τον πρ. δήμαρχο Γαστούνης και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αγνοουμένων κ. Κώστα Λούρμπα, την κ. Μαρία Μητσοπούλου πρόεδρο της κοινότητας Γαστούνης, τον εκπρόσωπο των Αγωνιστών κ. Γ. Χρόνη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας κ. Παν.Μάνδαλος.
Στη λιτή εκδήλωση τιμής, που ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, παρόντες ήταν επίσης ο πρώην βουλευτής κ. Μάκης Μπαλαούρας, ο διοικητής του ΑΤ Πηνειού υπαστυνόμος κ. Κωνσταντίνος Λεμποτέσης, ο υποδιοικητής της 117 ΠΜ Αντισμήναρχος (Ι) κ. Αβράαμ Καζαντζόγλου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Επίσης επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε , στα μνημεία των κοινοτήτων του δήμου Πηνειού που βρίσκονται στην πλατεία της Παναγίας στο Βαρθολομιό και στην πλατεία στην είσοδο του Τραγανού, παρουσία των προέδρων των Κοινοτήτων.
Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος μετά την λαμπρή εκδήλωση μνήμης δήλωσε:
«Ευχαριστώ θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό που από την Δίβρη βρέθηκε στην έδρα του Δήμου Πηνειού για να τελέσει την επιμνημόσυνη δέηση Στην εκδήλωση ήταν παρόντες και αγωνιστές από τον Δήμο Πηνειού, αφού ο τόπος μας με παιδιά του έδωσε σκληρές μάχες σε αυτόν τον μεγάλο πόλεμο. Εμείς το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τιμήσουμε αυτούς τους ήρωες και όσους αγνοούνται. Ακόμη ευχαριστώ για την παρουσία τους τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας, τον υποδιοικητή της 117 ΠΜ καθώς και τον Διοικητή του ΑΤ Πηνειού»
Ο Πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος δήλωσε: «Λαός που δεν έχει μνήμη δεν έχει μέλλον. Εμείς τιμούμε πάντα τα παιδιά μας από τον Δήμο Πηνειού που έδωσαν τη ζωή τους ή έχασαν μέλη από το σώμα τους για την Λευτεριά, τιμούμε τους αγνοούμενους. Αιωνία τους η μνήμη!»