Η Γαστούνη, έδρα του Δήμου Πηνειού, εόρτασε και φέτος με κάθε λαμπρότητα τον Πολιούχο της Άγιο Νικόλαο με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη πρώην Ηλείας κ.κ. Γερμανού και συμπαραστατούντων κληρικών της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Δήμος Πηνειού, η ΕΑΑΝ Παράρτημα Ηλείας και το Λιμεναρχείο Κυλλήνης τίμησαν τον Προστάτη των Ναυτικών αλλά και τις Νικηφόρες Ναυμαχίες των Βαλκανικών Πολέμων 1912 – 1913 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Τον πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής Φιλόλογος, ιστορικός του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ειρηναίος Σταματόπουλος, ενώ τελετάρχης είχε ορισθεί ο αντιπρόεδρος του παραρτήματος Αντιπλοίαρχος (Ε) ε.α. Αναστάσιος Αράπογλου Π.Ν.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος και ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ Παράρτημα  Ηλείας κ. Ζώης Υφαντής, αντάλλαξαν ευχές και  ως δώρα, βιβλία. Ο κ. Υφαντής χάρισε στον Δήμαρχο το εξαιρετικό βιβλίο του κ. Βασίλη Ιατρίδη «Από τον Βυθό στον Ουρανό» και ο κ. Μαρίνος του χάρισε το βιβλίο του πρώην Δημάρχου κ. Κώστα Λούρμπα για την ιστορία της Γαστούνης.

Ο Δήμαρχος Πηνειού   εξήρε το έργο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί και ειδικά για εκείνη όπου ανεδείχθη ο  ρόλος  του  ήρωα του ΠΝ Μίλτωνα Ιατρίδη, Κυβερνήτη του θρυλικού υποβρυχίου «Παπανικολής».

Στην πανηγυρική εκδήλωση παρέστησαν: ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διονύσιος Καλαματιανός, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Σπ. Βασιλείου, ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δ. Βασιλόπουλος, πρ. Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι ΤΚ, εκπρόσωποι συλλόγων, ο Λιμενάρχης Κυλλήνης Αντιπλοίαρχος ΛΣ Ιωάννης Φουσέκης ο Υποπλοίαρχος Δημήτρης Παπαδάτος ΠΝ εκπρόσωπος Διοικητού Ναυτικού Σταθμού Ιονίου, ο εκπρόσωπος διοικητού ΚΕΑΤ Επισμηνίας Σμπούκης Χρ., ο υποδιοικητής ΣΕΤΤΗΛ Αντισυνταγματάρχης κ. Παν. Γκολφινόπουλος ,ο  πρόεδρος και Γραμματέας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ.κ. Κ. Φλετούρης και Γ. Παπαγιάννης, η σημαιοφόρος (Ε) Σ. Πετροπούλου , η αρχιλοχίας Ε. Χριστοπούλου και ο Εκπρόσωπος Ένωσης Αποστράτων Αεροπορίας σμήναρχους εα κ. Αθανάσιος Μπενέκος.