Σε συγκινησιακό κλίμα ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος Γαστούνης «Οι Ρίζες μας»  με την υποστήριξη του Ν.Π. Δήμου Πηνειού πραγματοποίησαν το Σάββατο ένα ξεχωριστό βιογραφικό αφιέρωμα στη μνήμη του χοροδιδασκάλου Χρήστου Ροΐδη, για την προσφορά του στην Παιδεία και τον Πολιτισμό του τόπου μας.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες η αίθουσα του Κουρβισιάνειου Πολιτιστικού Κέντρου Γαστούνης γέμισε από φίλους και συνεργάτες του αείμνηστου δασκάλου και παρακολούθησε το εκπληκτικό αφιέρωμα   με τίτλο «Ο Δάσκαλος μου», εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα του ομίλου και η παραδοσιακή ορχήστρα του Γιώργου Βίτσα.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο οποίος τόνισε: «Ο Χρήστος Ροΐδης τίμησε τον τόπο μας με το  ήθος  του, την ευγένεια, την πραότητά του. Διακρίθηκε για τις γνώσεις, την οξύνοια, το δυναμισμό, την ευαισθησία, την ανθρωπιά. Λάτρης του γνήσιου ελληνικού γλεντιού, βαθύς γνώστης του παραδοσιακού  χορού με μοναδική δεξιότητα μύησε τους νέους και νέες στα μυστικά της γλώσσας της ψυχής. Τους δίδαξε  πώς συναντιούνται τα χέρια και  πώς ο ρυθμός ενώνει τις ανάσες. Τα μέλη του Μουσικοχορευτικού Ομίλου «Οι Ρίζες»,  άλλη μια  χρυσή παρακαταθήκη που μας άφησε, με το χορό, μας ταξιδεύουν στην ιστορία, στους θρύλους και τους μύθους.  Δάσκαλε, να είσαι βέβαιος από εκεί ψηλά που οργανώνεις παραδοσιακά γλέντια, ότι δεν σε ξεχάσαμε!»

Στην κατάμεστη αίθουσα του Κουρβισιάνειου την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι εξής: η βουλευτής ΝΔ κ. Δ. Αυγερινοπούλου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Διον. Καλαματιανός, ο πρόεδρος ΔΣ Δήμου Πηνειού κ. Σ. Βασιλείου, ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δ. Βασιλόπουλος, το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ κ. Ελ. Βαρουξής, πρ. δήμαρχοι, ο Γεν. γραμματέας του Δήμου κ. Σ. Στεφανόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι ΤΚ, εκπαιδευτικοί, μαθητές του Χρήστου Ροϊδη και πλήθος κόσμου.