-Επικεφαλής ο Ογκολόγος Παν. Γκινόπουλος

 

-Οι ιατροί μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αγκαλιάζουν την προσπάθεια

 

Εγκαινιάστηκε (Σάββατο 13 Ιουνίου) από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό  το  Δημοτικό Ιατρείο Προληπτικής Ογκολογίας, το οποίο λειτουργεί σε αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στη Γαστούνη.

Τα εγκαίνια του Δημοτικού Ιατρείου πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης παρουσία πλήθους κόσμου.

Η ίδρυση του Δημοτικού Ιατρείου, η λειτουργία του οποίου τελεί υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανού, είναι πρωτοβουλία του δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση στον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Προληπτικής Ογκολογίας παθολόγο-ογκολόγο Παναγιώτη Γκινόπουλο να είναι επικεφαλής της προσπάθειας αυτής. Ο διακεκριμένος επιστήμονας αποδέχθηκε την πρόσκληση και προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του σε όλους του Ηλείους.

Στην σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας  κ. Γερμανός, λαμπρό ανάστημα της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν ήρθε εδώ σήμερα μόνο για να ευλογήσει. Ήρθε εδώ για να αποδείξει για μια ακόμη φορά ότι στηρίζει κάθε τέτοια πρωτοβουλία απ’ όποιον Δήμο και αν προέρχεται, για το καλό της κοινωνίας. Το Δημοτικό Ιατρείο, το Ιατρείο Προληπτικής Ογκολογίας, στο οποίο προΐσταται ο εκλεκτός μου φίλος  παθολόγος –ογκολόγος  Παναγιώτης Γκινόπουλος, θα προσφέρει σε όλους τους Ηλείους υπηρεσίες και όχι μόνο στους συνδημότες μας, γιατί η Ηλεία δεν έχει σύνορα.

Ευχαριστώ τους γιατρούς του δημοτικού συμβουλίου, τον πρόεδρό του Θοδωρή Θεοδωρακόπουλο, τον Γιώργο Παναγούλια, τον Παναγιώτη Κυριαζή, τον μικροβιολόγο Φώτη Κατσαλά και την μαία Αρετή Τσερεμέ που αγκαλιάζουν εθελοντικά αυτή την προσπάθεια . Η παρουσία όλων όσων προανέφερα με την καθοδήγηση του Παναγιώτη Γκινόπουλου, εξασφαλίζει ότι η λειτουργία του Ιατρείου θα είναι ωφέλιμη για όλους».

 

Από την πλευρά του ο παθολόγος-ογκολόγος Παν. Γκινόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Μετά την πρόσκληση  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού υπό την αιγίδα του οποίου θα λειτουργεί το Δημοτικό Ιατρείο και την βούληση του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου, βρίσκομαι κοντά σας ελπίζοντας ότι θα βοηθήσω ουσιαστικά στο τεράστιο κομμάτι της Ογκολογίας. Ευχαριστώ τους συναδέλφους ιατρούς , μέλη του δημοτικού συμβουλίου, που αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια και δίνουν καθημερινό αγώνα για να διαφυλάξουν το υπέρτατο αγαθό την υγεία».