Έναν αξιόλογο Ακαδημαϊκό και πολύπειρο πολιτικό, προσωπικό φίλο του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου, διαθέτει ως ισχυρό σύμμαχό του ο δήμος Πηνειού.
Ο πρώην υπουργός και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ο οποίος διδάσκει στην Έδρα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», στην φημισμένη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης, επισκέφθηκε το τον Δήμο Πηνειού.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο και αντιδημάρχους με τους οποίους είχε ενδιαφέρουσα συζήτηση. Ο πρώην υπουργός ενημερώθηκε για θέματα του δήμου, ενώ του ζητήθηκε να σχολιάσει την ελληνοτουρκική κρίση, την έναρξη του νέου σχολικού έτους εν μέσω κορονοϊού ενώ αναφέρθηκε και στους δεσμούς του με τον δήμο και τον δήμαρχο.

«Οι πολίτες τον έχουν αγκαλιάσει»

Ειδικότερα ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τόνισε: «Είμαι συγγενής εξ αγχιστείας με τους ανθρώπους αυτού του τόπου. Η σύζυγός μου αντλεί καταγωγή από τον όμορφο αυτό τόπο, αλλά με συνδέει και μία βαθειά φιλία και εκτίμηση με τον δήμαρχό σας, τον Ανδρέα Μαρίνο, ο οποίος, πρέπει να πω, έχοντας περιδιαβεί τον δήμο και τις ομορφιές του, μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον για την Αυτοδιοίκηση επιτελεί πολύ σημαντικό έργο. Και αυτό το οποίο μου κάνει επίσης πολύ καλή εντύπωση είναι ότι πολίτες του Δήμου τον έχουν αγκαλιάσει.
Και πρέπει να του ευχηθώ καλή δύναμη, να συνεχίσει να είναι πάντα δίπλα κοντά στους πολίτες, όπως συνεχίζει και το κάνει, να φροντίζει την καθημερινότητα του πολίτη, που είναι πάντα πάρα πολύ σημαντική και εύχομαι τα καλύτερα»

Ανδρ. Μαρίνος: «Παρεμβάσεις για το δήμο»

Υποδεχόμενος τον κ. Αρβανιτόπουλο, ο δήμαρχος Πηνειού, κ, Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Κι εγώ από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής θέλω να καλωσορίσω τον κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, έναν άνθρωπο με αξιόλογο βιογραφικό, έναν πραγματικό άνθρωπο. Είναι εκείνος που με ώθησε να ασχοληθώ με την κεντρική πολιτική σκηνή, κάτι που τότε δεν είχα στο μυαλό μου και δεν το επιθυμούσα. Τον ευχαριστούμε για την επίσκεψη που κάνει στον τόπο καταγωγής της γυναίκας του, έναν τόπο που αγαπάει πολύ και που, πιστεύω, ότι θα το αποδείξουμε πολύ σύντομα με παρεμβάσεις που θα φέρουν και τη δική του σφραγίδα για την πρόοδο του δήμου μας. Ξέρουμε ότι είναι ένας ειλικρινής άνθρωπος πάνω από όλα και ένας πολιτικός πείσμων σε εκείνο που διεκδικεί. Έτσι, λοιπόν, θα διεκδικήσουμε μαζί πολλά πράγματα».