Καθαρές και ασφαλείς παραλίες είναι και για φέτος το καλοκαίρι ο στόχος του Δήμου Πηνειού.
Η εκστρατεία καθαρισμού των ακτών στις Θίνες Βαρθολομιού, στο Αρκούδι, στη Γλύφα και στην Μπούκα Γαστούνης ολοκληρώνεται, με το μηχάνημα που προμηθεύτηκε πρόσφατα ο Δήμος με πρόταση του Δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου.

«Όλες οι εργασίες που γίνονται στις παραλίες αποσκοπούν στην αισθητική της ακτής και του περιβάλλοντος χώρου και δεν αλλοιώνουν την φυσική μορφολογία και τα βιοτικά στοιχεία των χώρων αιγιαλού και παραλίας», δηλώνει ο Δήμαρχος Πηνειού.

Η επιλογή του Ανδρέα Μαρίνου να αγοραστεί μηχάνημα αποδεικνύεται ορθή γιατί πέρα από το αποτέλεσμα, αποτελεί και οικονομική λύση. Για την ανάθεση καθαρισμού χρειαζόταν περίπου 25.000 ευρώ ενώ το κόστος αγοράς του μηχανήματος δεν ξεπέρασε τις 21.000 ευρώ.

Επίσης και φέτος θα υπάρχει ναυαγοσωστική κάλυψη και των τριών παραλιών καθώς και λήψη όλων εκείνων των μέτρων που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια των λουόμενων.
Ως το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί και η τοποθέτηση sea truck που διευκολύνει την πρόσβαση των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα.