Λαμπρό αθλητικό διήμερο στο Δήμο Πηνειού. Η  Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και ο Σύλλογος «Ο Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ» σε συνεργασία με το ΝΠ Πολιτισμού του Δήμου Πηνειού συνδιοργάνωσαν δύο κορυφαίες αθλητικές εκδηλώσεις, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρατριάθλου και το 2ο Τρίαθλο στις Θίνες Βαρθολομιού.

«Ήταν ένα εκπληκτικό αθλητικό διήμερο για τον Δήμο Πηνειού, που γίνεται πλέον θεσμός αφού πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο του ΝΠ Πολιτισμού Δημήτρη Βασιλόπουλο και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση που προβάλλει τον Δήμο μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος και συνέχισε: «Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες, μικρούς και μεγάλους και ιδιαίτερα στους αθλητές του Παρατριάθλου που μας δίνουν μαθήματα ζωής και διεκδίκησης».

«Ο άνθρωπος όλα τα μπορεί αρκεί να το θέλει…Δεν υπάρχει δεν γίνεται…Δεν υπάρχει δεν μπορώ…», συγκλόνισε με τα λόγια του ο Αχμέντ με καταγωγή από τη Συρία που συμμετείχε, εκτός συναγωνισμού,  στο αγώνισμα του Παρατριάθλου.

Παρόντες στην εκδήλωση στις Θίνες ο πρόεδρος του Σωματείου Παραπληγικών Ηλείας κ. Γιώργος Παπανικολόπουλος,  οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Νίκος Μαφρέδας και Νίκος Γεωργόπουλος, η πρόεδρος της ΤΚ Γαστούνης κ. Μαρία Μητσοπούλου, εκπρόσωποι συλλόγων ΑμΕΑ και πλήθος κόσμου.

Ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημ. Βασιλόπουλος ευχαρίστησε το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος  Πηνειού, τους ναυαγοσώστες της σχολής «Shark» για την εθελοντική συμμετοχή τους και τους εργαζόμενους του Δήμου, που συνέβαλαν τα μέγιστα για την ασφαλή διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς και τους εθελοντές.

Σάββατο: Αγώνες δρόμου μικρών-μεγάλων

Δεκάδες παιδιά το Σάββατο το απόγευμα βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης  στην πλατεία Σπεντζάρη στο Βαρθολομιό και συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου των 1000 μέτρων. «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή, την δυναμική πορεία προς το μέλλον» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημ. Βασιλόπουλος ο συντονιστής της διοργάνωσης ο οποίος απένειμε και τα βραβεία στους τρεις πρώτους τερματίσαντες.

Για την ιστορία, οι πρώτοι τρεις δρομείς ήταν οι  μαθητές Χρέππας Ευάγγελος (Γαστούνη), Κρίγκος Ιωάννης (Π.Μανωλάδα),Μαρίνος Ιωάννης (Καρδιακαύτι) και από τα κορίτσια οι μαθήτριες Κατερίνα Γαβριλοπούλου (Γαστούνη), Στέφη Μαφρέδα (Γαστούνη) και Βικτωρία Παπαγιαννοπούλου (Αθήνα).

Ακολούθησε ο δρόμος των  5 χλμ με την συμμετοχή δεκάδων ενηλίκων αθλητών, ανδρών και γυναικών. Οι τρεις πρώτοι ήταν: Δημήτρης Μεϊντής, Νίκος Σταθακόπουλος και Δημήτρης Κρίγκος. Από τις γυναίκες: Μίνιτς Μαρίνα, Γεωργία Κληρονόμου και Βίκυ Κολοτούρου.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος απένειμε βραβεία στους διακριθέντες ενήλικους δρομείς, ευχόμενος «πάντα νίκες εντός και εκτός στίβου».