Με κοινή πρωτοβουλία του ΝΠ Πολιτισμού του Δήμου Πηνειού  και του «Πανηλειακού Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων “Νέα Ελπίδα”» πραγματοποιήθηκε στη Γαστούνη η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συλλόγου, παρουσία του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου.

 

Στην κατάμεστη αίθουσα του ΚΑΠΗ Γαστούνης την περασμένη Κυριακή έδωσαν το παρών Ρομά από την επικράτεια του Δήμου Πηνειού αλλά και ολόκληρη την Ηλεία. Η πίτα που ευλόγησε ο π. Ηλίας Κουμπαρούλης, ήταν ευγενική χορηγία του προέδρου του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημ. Βασιλόπουλου.

 

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος αφού ευχήθηκε καλή χρονιά δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Πηνειού έχει αποδείξει ότι στοχεύει σταθερά στην ουσιαστική κοινωνική ένταξη των οικογενειών Ρομά. Και ένα από τα «κλειδιά» είναι η μόρφωση, η εκπαίδευση. Η πολιτική μας έχει κοινωνικό πρόσημο και αγκαλιάζει τους Ρομά γιατί αποτελούν κομμάτι της κοινωνίας μας. Στις γειτονιές σας γίνονται έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητά σας και προγραμματίζονται και άλλα έργα υποδομής. Αφουγκραζόμαστε τα προβλήματά σας, είμαστε κοντά σας!».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού και αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Απευθύνω έκκληση: Στείλτε τα παιδιά σας στο σχολείο! Στόχος μας είναι η ανακοπή του κύματος διαρροής των μαθητών Ρομά από τις βαθμίδες εκπαίδευσης».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ασημάκης Κοράκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι πρώτη φορά που κόβουμε ως σύλλογος την πρωτοχρονιάτικη  πίτα μας και ευχαριστούμε τον δήμαρχο κ. Ανδρέα Μαρίνο που μας τίμησε με την παρουσία του και μας στηρίζει καθώς και τον αντιδήμαρχο κ. Βασιλόπουλο».

Εκπρόσωποι των Τσιγγάνων μετά την εκδήλωση είχαν συζήτηση για αρκετή ώρα με τον Δήμαρχο κ. Α. Μαρίνο και τον αντιδήμαρχο.