Ο Δήμος Πηνειού εόρτασε με λαμπρότητα την 196η Επέτειο της Μάχης του Βαρθολομιού (9-11 Νοεμβρίου 1825) την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 10:30 π.μ. με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου, που τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος συμπαραστατούμενος από τον αρχιμανδρίτη π. Φιλάρετο Σπανόπουλο και κληρικούς της Τοπικής Εκκλησίας. Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο του Οπλαρχηγού Βέρρα ενώ είχε προηγηθεί η εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από την φιλόλογο κ. Μαρία Θεοδόση.
Μετά την Επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία των βουλευτών κ.κ. Α. Νικολακόπουλου (ΝΔ), Δ. Καλαματιανού (ΣΥΡΙΖΑ) και Μ. Κατρίνη (ΚΙΝΑΛ), αντιδημάρχων , δημοτικών συμβούλων και προέδρων ΤΚ του Δήμου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την Δημοτική Αρχή, τα Σώματα Ασφαλείας, τον πρόεδρο της ΤΚ, εκπροσώπους μαθητών, εκπαιδευτικών, φορέων και Συλλόγων. Ο αντιδήμαρχος κ. Άγγελος Μπράτης κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου.
Παρά το ψιλόβροχο ακολούθησε, υπό τους παιάνας της Φιλαρμονικής Βαρθολομιού, η παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την Γαλανόλευκη να κυματίζει ψηλά και τον κόσμο να καμαρώνει το μέλλον του τόπου.
Στην επετειακή εκδήλωση, που διοργάνωσε με επιτυχία το ΝΠ Πολιτισμού του Δήμου Πηνειού, τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από το υγειονομικό πρωτόκολλο μέτρα.