Η κατασκευή πάρκου παιδικής χαράς, χώρου πολιτιστικών δράσεων, περιπάτου και αναψυχής, είναι το επόμενο βήμα του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου μετά την ολοκλήρωση αγοράς οικοπέδου στην Κοινότητα Ρουπακίου.

Ο Δήμος Πηνειού εξασφάλισε το ποσόν των 25.000 ευρώ για την αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου, εκτάσεως περίπου 1200 τμ το οποίο εφάπτεται του χώρου όπου βρίσκεται το Κοινοτικό Γραφείο και Ιατρείο του Ρουπακίου.. Στόχος του Δημοτικής Αρχής καθώς και του δραστήριου προέδρου και των μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας, είναι αυτή η έκταση με την ανάπλασή της, να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το Ρουπάκι και την ευρύτερη περιοχή.

Στο οικόπεδο, «ντυμένο» με πράσινο και καλλωπιστικά φυτά, θα δημιουργηθεί πάρκο παιδικής χαράς στο οποίο θα φιλοξενούνται δραστηριότητες φιλικές προς τα παιδιά, πολιτιστικές δράσεις ενώ θα υπάρχει χώρος περιπάτου και αναψυχής.
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Ρουπακίου κ. Κώστας Ρέγκλης επισκέφθηκε στη Γαστούνη τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Μαρίνο, τον οποίο ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία του και την άμεση ανταπόκρισή του στο ομόφωνο αίτημα των μελών του Συμβουλίου για αγορά του οικοπέδου.
Επίσης ο κ. Ρέγκλης ευχαρίστησε όλα τα μέλη του ΔΣ και της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πηνειού.