Γόνιμη και εποικοδομητική συνάντηση με εκπροσώπους του Ιονικού Χωριού της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής είχαν την Κυριακή (23/1/22) ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος και ο  αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και πρόεδρος ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου κ. Δ. Βασιλόπουλος.

Οι εκπρόσωποι του  Ιονικού Χωριού,  ήταν: ο διευθυντής της κατασκήνωσης π. Κυριάκος (Gary) Κυριακού (Αρχιεπισκοπής Αμερικής), ο προϊστάμενος της  κατασκήνωσης κ. Γεώργιος Ναστούλης, ο υπεύθυνος Ασφαλείας κ. Β. Καμπέρης και ο υπεύθυνος κήπων και περιβαλλοντικών θεμάτων της κατασκήνωσης κ. Νίκος Θυμάκης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν  οι προοπτικές συνέργειας σε θέματα που αφορούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και διάδρασης μεταξύ των νέων της περιοχής και κατασκηνωτών ενώ συζητήθηκαν τεχνικά και περιβαλλοντικά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου Πηνειού.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος  εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνάντηση , αφού «έγινε ένα ουσιαστικό βήμα ώστε το Ιονικό Χωριό, αυτή η κατασκηνωτική όαση , να είναι προσβάσιμη  για την μαθητική κοινότητα της τοπικής κοινωνίας για πολιτιστικές εκδηλώσεις», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Παράλληλα  δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει αιτήματα  όπως η επέκταση του δημοτικού φωτισμού και του δικτύου ύδρευσης  στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό.

«Το Ιονικό Χωριό θα δέχεται επισκέψεις μαθητών και θα λειτουργεί ως πυρήνας ανταλλαγής πολιτιστικών δράσεων με έμφαση στην ελληνική κουλτούρα με ειδικές εκδηλώσεις», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Δ. Βασιλόπουλος.

Οιι εκπρόσωποι του Ιονικού Χωρίου έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την συνάντηση για την αντιμετώπιση που έτυχαν από την Δημοτική Αρχή και όπως δήλωσαν,  σύντομα θα ξεκινήσουν την συνεργασία «η οποία είναι σίγουρο ότι θα αποδώσει καρπούς».