Ικανοποιητικά αντιμετώπισε τα έντονα καιρικά φαινόμενα ο Δήμος Πηνειού. Παρά τις έντονες βροχοπτώσεις που είχαν διάρκεια, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ήταν σχετικά μικρά.

Στόχος του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, των καλλιεργειών , του ζωϊκού κεφαλαίου και της περιουσίας των κατοίκων του Δήμου και τον στόχο αυτό υπηρετούν οι αρμόδιες  υπηρεσίες.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Πηνειού κ. Νίκος Μαφρέδας δήλωσε: “Κύριο μέλημα του Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου  με στόχο πρωτίστως την προστασία της ανθρώπινης ζωής  καθώς και των κατοικιών και των καλλιεργειών. Παρά την  ένταση και την διάρκεια της βροχόπτωσης τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ήταν μικρά. Τόσο τα φρεάτια όσο και τα αποστραγγιστικά κανάλια ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά σε μεγάλο βαθμό. Έγκαιρα είχαν αναλάβει δράση δύο ειδικά αποφρακτικά μηχανήματα  καθαρισμού των φρεατίων, των σχαρών υδροσυλλογής και των αγωγών ομβρίων υδάτων στο Δήμο. Εντολή του Δημάρχου είναι να δίνουμε έμφαση στην καθημερινότητα των συνδημοτών μας, αυτή είναι η αποστολή μας  τόσο η δική μου όσο και του αντιδημάρχου Γιάννη Καραμπίνη και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πηνειού  βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση».

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καραμπίνης δήλωσε:

«Η αντιπλημμυρική θωράκιση θα έλεγα ανταποκρίθηκε θετικά σε μεγάλο βαθμό στο Δήμο μας.  Υπενθυμίζω ότι έγιναν και γίνονται ουσιαστικές παρεμβάσεις με έργα σε διάφορες περιοχές για την  θωράκισή τους. Υπάρχει άριστη συνεργασία με τους ΤΟΕΒ Γαστούνης και Μυρτουντίων για τον καθαρισμό καναλιών που βρίσκονται στον τομέα ευθύνης μας  , τους προέδρους των ΤΚ   και φυσικά με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Νίκο Μαφρέδα. Στόχος του Δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου είναι  η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των συνδημοτών μας και αυτόντόχο υπηρετούμε»

.