Εποικοδομητική συνάντηση με την εκπαιδευτική κοινότητα, εκπροσώπους μαθητών που συνεχίζουν την κατάληψη στο Γυμνάσιο και Λύκειο Γαστούνης καθώς και εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων είχε σήμερα ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Γαστούνη, όπου τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης.
Ο δήμαρχος αφού άκουσε σε ξεχωριστές συναντήσεις (Γυμνάσιο-Λύκειο) με ιδιαίτερη προσοχή τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου και Λυκείου Γαστούνης, παίρνοντας τον λόγο συνεχάρη τους μαθητές για κάποια από τα αιτήματά τους όπως « πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού» και συμβούλεψε φιλικά τους μαθητές να «σταματήσουν τις καταλήψεις και να συνεχίσουν να διεκδικούν».
«Στόχος σας είναι να μάθετε γράμματα και να γίνετε καλύτεροι από εμάς γιατί εσείς είστε το λαμπρό μέλλον και εσάς εμπιστευόμαστε και αυτός είναι και ο λόγος της δημιουργίας Τοπικού Συμβουλίου Νέων» δήλωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Ανδρέας Μαρίνος
Παράλληλα τόνισε ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται στο πλευρό τους και θα ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα εκείνα που άπτονται της αρμοδιότητάς του Δήμου.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σοφία Μαρινοπούλου και ο Σίμος Μάλιαρης ως εκπρόσωπος του προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δ. Βασιλόπουλου που απουσίαζε στην Αθήνα.