Απ’ άκρου εις άκρον στο Δήμο Πηνειού τιμήθηκε η Επέτειος των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.
Σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, την Γαστούνη, το Βαρθολομιό και το Τραγανό, καθώς και τις ΤΚ με την οργανωτική ευθύνη του προέδρου του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημήτρη Βασιλόπουλου, μετά την Δοξολογία και την Επιμνημόσυνο δέηση στα Μνημεία Ηρώων, ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων, υπό τον παιάνα εμβατηρίων.
Στη Γαστούνη, παρουσία του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου, τελέστηκε για πρώτη φορά στο Μνημείο του Οπλαρχηγού Γεωργίου Σισίνη, Επιμνημόσυνος δέηση από τον Πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη , ιεροκήρυκα της ΙΜ Ηλείας π. Φιλάρετο Σπανόπουλο και τους εφημερίους του Μητροπολιτικού Ι.Ναού Αγίου Νικολάου όπου νωρίτερα εψάλη Δοξολογία. Τον Πανηγυρικό της ημέρας στη Γαστούνη ανέγνωσε ο ιστορικός κ. Ειρηναίος Σταματόπουλος.
Στο Μνημείο του Άρχοντα της Γαστούνης κατέθεσαν στεφάνι ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος, η πρόεδρος ΔΚ Γαστούνης κ. Μαρία Μητσοπούλου και ο Διοικητής του ΑΤ Πηνειού κ. Λεμποτέσης Κώνσταντίνος. Ακολούθησε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Ο δήμαρχος στη σύντομη ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου θα κατατίθεται στεφάνι στο Μνημείου του Γεωργίου Σισίνη και την 28η Οκτωβρίου στο Μνημείο Ηρώων. Ο κ. Ανδρέας Μαρίνος ανακοίνωσε ακόμη ότι από τον επόμενο χρόνο, οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου θα ξεκινούν από τις 8 Μαρτίου οπότε η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων Χρίστου και Πανάγου και θα κορυφώνονται την 25η Μαρτίου. Στο μεσοδιάστημα θα υπάρχει σειρά εκδηλώσεων που φέτος λόγω ειδικών υγειονομικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθούν.
Στη Γαστούνη παρόντες μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημ. Βασιλόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Νίκος Μαφρέδας και Γ. Κολοκατίνης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βάντα Κοντούλη και Παν. Κυριαζής.
Στο Βαρθολομιό στεφάνι κατέθεσαν η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σοφία Μαρινοπούλου και ο πρόεδρος κ. Τ. Πουλής ενώ στο Τραγανό ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Διοικητικών Υπηρεσιών και αναπληρωτής δήμαρχος κ. Γιώργος Παναγούλιας και ο πρόεδρος κ. Ν. Τσάκωνας.